Welke deurmat is geschikt voor mij?

Welke deurmat is geschikt voor mij?

Er zijn schoonloopmatten en droogloopmatten, maar daarnaast wordt er ook nog onderscheid gemaakt in binnen- en buitenmatten op maat. Wat is nu een goede deurmat voor mij? Die vraag horen we vaker bij Mattenservice. Het lijkt een gemakkelijke vraag, maar het hangt van meer factoren af. We gaan dit zo goed mogelijk uitleggen.

Het verschil tussen binnenmatten

In een eerdere blog gaven we al uitleg over het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat. Beide mattensoorten hebben zowel een schrapende als een drogende werking en zijn prima te gebruiken in je entree. Echter zullen droogloopmatten uitblinken in het drogen van de schoenzolen en schoonloopmatten in het schrapen van de schoenzolen. Het is dus maar net wat je doel is.

Droogloopmatten : Katoenen matten, geschikt voor gebruik binnen, ter voorkoming van inloop van vocht en vuil.

Schoonloopmatten: Vooral geschik ter voorkoming van inloop van zand en modder / mooie uitstraling

Keukenmatten: Uitermate geschikt in een keuken, ter voorkoming dat eventueel gemorste vervuiling via de schoenen wordt verspreid.

BuitenmattenLigt bij voorkeur onder afdak of luifel. Geschikt om vuil en vocht buiten de deur te houden.

Wat zijn keukenmatten?

Keukenmatten zijn erg geschikt voor in een professionele keuken. Hoewel het natuurlijk nooit de bedoeling is, wordt er wel eens iets gemorst. Door het gebruik van een keukenmat wordt voorkomen dat deze vervuiling via de schoenzolen wordt verspreid. Ook wordt de vloer niet glad doordat er op geknoeid is.

Wat zijn buitenmatten?

Maar wat is er dan nog anders aan buitenmatten? Een buitenmat kan een goede aanvulling zijn op de deurmat die binnen ligt, want waarom zou je vuil en vocht eerst binnen laten om het daar pas tegen te houden?

De harde nylon draden van de buitenmat zijn zeer geschikt voor het schoonschrapen van de schoenzolen. Naast het schrobben wordt ook (regen-)water snel afgevoerd dankzij de perforatie in deze buitenmat. Voor een optimale werking komt een buitenmat onder een afdak of luifel te liggen, want op deze manier raakt de mat niet direct verzadigd bij een heftige regenbui.

Combineren van deurmatten

Droogloopmatten hebben de functie om zoveel mogelijk vocht op te nemen, zodat bezoekers met droge schoenen binnenkomen. Een buitenmat is voornamelijk geschikt voor het schoonschrapen van de schoenzolen. Deze twee matten kunnen dus perfect gecombineerd worden. Het vuil blijft buiten en binnen worden de schoonzolen drooggelopen.

Zijn er altijd twee deurmatten nodig?

Kort gezegd: Nee, niet altijd.

Niet altijd, daarom geeft Mattenservice altijd een persoonlijk gebonden advies aan klanten. Voor bedrijven met veel zand en modder in de omgeving zal een buitenmat eerder nodig zijn, dan voor bedrijven welke gelegen zijn aan schone straten. Maar ook de vloersoort die na de mat komt, bijvoorbeeld steen, tapijt of laminaat, beïnvloed de matkeuze. Om je te helpen bij deze keuze komt onze mattenspecialist graag bij je langs.

Neem contact met ons op

Voor vragen of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar

0492 598 154 info@mattenservice.nl

Of stel zelf samen hoe jouw mattenservice moet worden

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten