Heeft u een vraag? Neem direct contact op
 • Slide 1

  Vanaf €1,30 per week een schone vloer 

 • Slider 3

  Wel de voordelen, niet de nadelen

 • Slide 4

  Wisseling vanaf 1 keer per jaar

doormat

Er is veel verwarring over schoonloopmatten en droogloopmatten, ze worden dan ook veel door elkaar gehaald. Zelfs veel aanbieders weten het verschil niet exact en beloven van alles. Daarom leggen we in deze blog het verschil nog eens haarfijn aan je uit. 

Wat is een droogloopmat?

 • Droogt de schoenzool in enkele stappen.
 • Het is een katoenen mat.
 • Regelmatig stofzuigen voor het schoonhouden van de mat.
 • Mattenservice impregneert droogloopmatten zodat deze het vuil beter vasthouden.

pijler droogloopmatEen droogloopmat zorgt er zoals de naam al zegt voor dat je schoenen ‘droog’ worden, het heeft namelijk een erg goede drogende werking. Het is dan ook gemaakt van katoen. Het nadeel van een droogloopmat is dat de katoenen pool vaak plat blijft liggen waardoor het vuil bovenop de mat ligt. Je moet dus wel regelmatig stofzuigen om ervoor te zorgen dat het vuil niet mee naar binnen wordt gelopen. Droogloopmatten van Mattenservice worden iedere wasbeurt geïmpregneerd waardoor het vuil beter wordt vastgehouden.

Het geheim van een schone vloer is om ervoor te zorgen dat deze droog blijft. Water en vocht op een vloer zorgt dat deze direct vies wordt.

Wat is een schoonloopmat?

 • Schraapt de schoonzool schoon.
 • Het is een mat van Nylon.
 • Fijne structuur van de mat verbergt vuil.
 • Sterk gedraaide vezelfs (getwist), waardoor het vuil naar onderen zakt.

schoonloopmat op maatEen schoonloopmat heeft een schrapende werking en is meestal gemaakt van nylon (of een andere kunstvezel). De fijne structuur zorgt ervoor dat vuil prima verborgen wordt. Een goede schoonloopmat herken je doordat de kunststof vezel sterk gedraaid is (getwist). Hierdoor blijft de pool rechtop staan en kan zand en vuil tussen de vezel naar onderen zakken.

Let wel op, er worden veel soorten schoonloopmatten aangeboden, vaak met slechte kwaliteit zoals bijvoorbeeld de naaldvilt schoonloopmat waar vuil gewoon bovenop blijft liggen. Wanneer u voor schoonloopmatten huren of droogloopmatten huren kiest, heeft u daar nooit last van, u heeft altijd kwaliteitsmatten en wij zorgen ervoor dat het constant schoon is.

Schoonloop tapijten:

Je hebt natuurlijk ook nog schoonloop tapijten. Vaak heb je harde en zachte tapijten. De zachtere tapijten nemen beter vocht op maar de hardere hebben een betere borstelende werking. Het hangt er dus volledig vanaf, wat het doel van het tapijt is.

Conclusie:

Natuurlijk hebben beide mattensoorten zowel een schrapende als een drogende werking en zijn ze beide prima te gebruiken in uw entree. Echter is de drogende werking van een droogloopmat beter en is de schrapende werking van een schoonloopmat beter. Het is dus maar net wat je doel is. In ieder geval is een ding zeker, hoe beter de kwaliteit, hoe beter het resultaat. In beide gevallen wordt vuil vastgehouden door de mat. Regelmatig reinigen van deze mat verhoogt de levensduur EN de werking van de mat.

Wanneer u het aan ons uitbesteedt, heeft u hoe dan ook een goede, schone droogloopmat op maat of schoonloopmat op maat. Matten huren is dus een uitstekende oplossing.

Mattenservice scoort een 4,8 uit 5 op basis van 6 beoordelingen.

Gratis proefmat aanvragen!

 1. Gratis een mat uitproberen? Vul uw gegevens in en wij brengen u gratis een proefmat.
 2. Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer

Bel me terug

 1. Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in, wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!
 2. Naam
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer

Vacature(s):

Service adviseur in Rijnmond

Als service adviseur ben je werkzaam in een eigen rayon waarin je de volledige verantwoordelijkheid krijgt voor eigen klanten en het genereren van nieuwe omzet. Interesse? Bekijk de vacature of neem contact met ons op.

Bekijk de vacature

Waarom Mattenservice?

 • Geen contract
 • Geen opzegtermijn
 • 4 weken op proef
 • Beste prijs / kwaliteit
 • Strucurele oplossing voor schone vloeren
 • Lage prijs door lage wisselfrequentie
 • Milieuvriendelijk

PROBEER HET GRATIS!

Nieuws

 • Waarom je niet zonder matten kunt? Wij vertellen het je!

  Mattenservice heeft verschillende schoonloopmatten en droogloopmatten in haar assortiment. De rode en zwarte matten zijn het populairste onder bedrijven. Deze matten hebben een mooie uitstraling en zijn geschikt voor het vasthouden van stof, zand en vocht. Waarom je niet zonder schoonloopmatten en/of droogloopmatten kunt? Lees het in dit blog!

 • Vacature: Service adviseur bij Mattenservice B.V. in Rijnmond (Rotterdam/Leiden)

  Mattenservice is op zoek naar een nieuwe service adviseur! Mattenservice BV is een bedrijf dat is opgericht door de twee eigenaren van Lavans: Michel en Piet Heerkens. Het bedrijf Mattenservice BV levert op een nieuwe en originele manier service voor schoonloopmatten in Nederland. Het concept is nieuw maar is ontwikkeld met 85 jaar familie ervaring bij Lavans!