Wat is een buitenmat?

Wat is een buitenmat?

Een buitenmat is natuurlijk een mat die je buiten legt, maar wat is er zo bijzonder aan een buitenmat? En waarin onderscheidt deze zich ten opzichte van andere matten? Dit leggen we je graag uit.

Verschillende matten van Mattenservice

Bij Mattenservice.nl werken we met drie soorten matten: schoonloopmatten, droogloopmatten en buitenmatten. Het zijn natuurlijk allemaal deurmatten, maar iedere mat heeft specifieke eigenschappen die de matten geschikt maken voor andere situaties. De namen van de matten geven grotendeels al aan waar de mat het beste voor geschikt is. Een schoonloopmat gebruik je namelijk om zoveel mogelijk vuil van de schoenzolen af te lopen en een droogloopmat helpt vanzelfsprekend om je schoenzolen droog te lopen. Deze matten zijn dan ook fysiek verschillend van elkaar.

De verschillen van deurmatten

Het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat hebben we in een vorige blog al uitgebreid toegelicht. Deze matten worden meestal binnen gebruikt. Wanneer ze toch buiten worden gebruikt, dan worden ze na sluitingstijd of met slecht weer vaak opgeborgen. De matten zijn tenslotte niet gemaakt om alle weersomstandigheden te weerstaan, en dan met name neerslag. Buitenmatten zijn zo ontworpen, dat ze wél altijd buiten kunnen blijven liggen.

Een buitenmat altijd buiten laten liggen?

Jazeker, een buitenmat op maat kun je met een gerust hart buiten laten liggen. Het zijn stevige nylon matten, met polyester draden die voor een vuil afschrapende werking zorgen. Om ervoor te zorgen dat de matten niet doorweekt raken in slecht weer, zitten er gaten verwerkt in de mat. Deze gaten zorgen voor een waterafvoer, waardoor de matten dus altijd buiten kunnen blijven liggen. Ze schrapen schoenen goed schoon, maar zijn niet ontworpen om de schoenzolen te drogen. Daarom worden buitenmatten regelmatig gecombineerd met droogloopmatten die binnen liggen. Zo komen je bezoekers met schone en droge schoenen binnen, en blijft jouw vloer er netjes bij liggen.

Benieuwd of een buitenmaat op maat iets voor je is? Vraag dan een gratis proefmat aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op

Voor vragen of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar

0492 598 154 info@mattenservice.nl

Of stel zelf samen hoe jouw mattenservice moet worden

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten