Een schone en droge vloer tijdens de feestdagen

Een schone en droge vloer tijdens de feestdagen

Het is pas november, maar veel winkels zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. Een erg drukke tijd voor de meeste winkeliers. Er komen in deze tijd namelijk erg veel bezoekers over de vloer.

Een goede eerste indruk

In deze oriëntatiefase is het natuurlijk belangrijk dat jouw winkel een positieve indruk achter laat bij de potentiële klant. Je wilt natuurlijk dat klanten later nog een keer terugkomen naar je winkel om ook daadwerkelijk iets aan te schaffen. Een deel van de indruk van de klant hangt natuurlijk af van het assortiment. Sluit je assortiment wel goed genoeg aan bij de wensen van de klant? Maar een ander gedeelte van deze indruk sluit aan bij een goed verzorgde winkel of showroom. Wanneer alles er netjes uit ziet, en wanneer de potentiële klant goed wordt geadviseerd, zal hij een betere indruk van de winkel hebben dan wanneer de vloer bijvoorbeeld vies is met natte voetstappen en bladeren. Dit geeft een onverzorgde indruk en dat is zonde. Zorg dus altijd dat je winkel er tijdens de feestdagen netjes en verzorgd uit ziet. Dit begint met een schone en droge vloer.

Voordelen van een schone vloer

Zoals hiervoor al beschreven is, heeft een schone vloer een erg grote invloed op de eerste indruk van klanten. Deze goede eerste indruk van klanten heeft vervolgens weer een grote invloed op het feit of klanten nog een keer terugkomen om bijvoorbeeld een aankoop te doen. Wanneer je klanten geen goede eerste indruk hebben, dan is het moeilijk om deze indruk te veranderen. Een goede eerste indruk wordt altijd gevormd op basis van emotie. Als winkel kun je nog z’n mooie producten hebben, maar wanneer de eerste indruk van de klant is dat je winkel niet verzorgd is, omdat er bijvoorbeeld veel vuil op de vloer ligt, zal deze indruk blijven hangen. Naast dat een schone vloer voor een goede en verzorgde eerste indruk zorgt, is het ook een stuk veiliger. Denk bijvoorbeeld aan de kans op uitglijden wanneer de vloer nat is, of wanneer er bladeren op de vloer liggen. Je wilt natuurlijk niet dat zoiets in jouw winkel gebeurt of zou kunnen gebeuren.

Hoe realiseer je een schone vloer?

Je hebt hierboven al gelezen dat het hebben van een schone vloer in jouw winkel écht essentieel is. Maar hoe realiseer je een schone vloer zonder dat je continue je vloer schoon moet maken wanneer er klanten zijn. Het realiseren van een schone vloer kan bijvoorbeeld door het plaatsen van deurmatten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan grote droogloopmatten of schoonloopmatten of buitenmatten bij de ingang. Een mat bij de ingang van je winkel zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid vuil niet terecht komt in je winkel. Zo zorgt een mat voor droge schoenen en voor het achterblijven van bijvoorbeeld zand, steentjes of stof. Met dank aan een mat bij de ingang van je winkel zal jouw winkel, zelfs tijdens de enorm drukke feestdagen, een schone vloer hebben wat ervoor zal zorgen dat je winkel een nette en verzorgde indruk achter laat bij klanten.

PROBEER HET GRATIS!

Neem contact met ons op

Voor vragen of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar

0492 598 154 info@mattenservice.nl

Of stel zelf samen hoe jouw mattenservice moet worden

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten