Heb je een vraag? Neem direct contact op
 • Slide 1

  Vanaf €1,30 per week een schone vloer 

 • Slider 3

  Wel de voordelen, niet de nadelen

 • Slide 4

  Wisseling vanaf 1 keer per jaar

Deurmatten zijn ideaal voor het schoonhouden van jouw huis of winkel. Maar niet elke mat is geschikt voor buiten. Een buitenmat moet bestendig zijn tegen verschillende weersinvloeden. En door alleen een binnenmat te gebruiken houdt je jouw winkel niet schoon.

 

Wat is een buitenmat?

Een buitenmat is geschikt om buiten een woning of winkel te leggen. Ze bestaan voornamelijk uit kunststofmaterialen waardoor ze tegen weer en wind bestand zijn. Door de grove samenstelling van haren hebben ze een goede reinigende functie. Daarnaast beschikken de matten over een geperforeerde bodem die voor de vochtafvoer zorgt. Want wie wil er nu een plas water op zijn mat?

 

Functies buitenmat

Een buitenmat is bedoeld om het vocht en vuil buiten de winkel te houden. Matten zijn er in diverse soorten en beschikken over verschillende functies:

 • Het afvoeren van vocht
 • Het reinigen van schoenen
 • Zorgen voor een veilige winkel
 • Promoten van een winkel

Vocht afvoerende functie

Als een mat niet onder een afdak of overkapping ligt, kan hij nat worden door de regen. Daarnaast vangt de mat veel vocht op van natte schoenen. Door een geperforeerde onderlaag is de buitenmat in staat het vocht van schoenen, regen en sneeuw af te voeren.

Reinigende functie

Een buitenmat is natuurlijk bedoeld om schoenen schoon te maken voordat deze een winkel betreden. Buitenmatten beschikken daarom over hardere haren die het vuil onder de schoenen vandaan schrapen.

Veiligheidsfunctie

Winkelvloeren bestaan vaak uit tegels. En die kunnen zeer glad worden als ze nat zijn. Het reinigen en drogen van schoenen zorgt ervoor dat vuil en vocht buiten blijven, waardoor jouw klanten minder snel zullen uitglijden.

Promotiefunctie

Een buitenmat is een ideaal reclamemiddel. Kleurrijke deurmatten vallen al van ver op. En het is het eerste wat klanten van jouw winkel zien. Een mat met de logo van jouw bedrijf is daarom een fantastisch visitekaartje.

Heb jij interesse in een deurmat met jouw logo? Bekijk dan onze logomatten.

 

Soorten buitenmatten

Buitenmatten zijn er in verschillende soorten. Elke mat heeft zijn eigen functie en blinkt in iets anders uit. Hieronder hebben wij drie populaire buitenmatten beschreven:

Rubberen ringmat

Door de gaten in de mat heeft een rubberen ringmat goede vocht- en vuil-afvoerende eigenschappen. Echter heeft de mat niet de beste reinigende functie. De mat bevat geen haren die de schoenen droog of schoon kunnen maken. Vaak wordt de mat gebruikt als antislipmat in vochtige ruimtes, zoals ijshallen, koelingen en andere plekken waar vloeistoffen op de grond kan liggen.

Spaghettimat

Een spaghettimat heeft haar populariteit te danken aan de goede reinigende functie. Door de spaghetti-achtige, kunststof haren worden de diepste groeven van een schoenzool bereikt. Zo worden schoenzolen uitstekend geborsteld en blijft je vloer schoon.

Nylon high twist

De nylon high twist mat reinigt schoenen optimaal door middel van harde nylon draden. Hiermee voel je het vuil onder je schoenen uitgeschraapt worden. De mat is geperforeerd zodat die snel vocht afvoert.

Combineren van matten

Een buitenmat is te combineren met een schoonloop- of droogloopmat. Zo wordt het vocht en het grove vuil van de schoenen buiten opgevangen. De overige viezigheid wordt door de binnenmat onderschept.

 

 Functie:

Rubberen ringmat

 Spaghettimat

Nylon high twist  

Matten combinatie  

Vocht afvoerend + - + +
Vuil afvoerend + + + +
Reinigen van de schoenen - + + +
Drogen van de schoenen - - + +
Veiligheid + +/- +/- +

Onderhoud buitenmat

Een buitenmat heeft meer onderhoud nodig dan een binnenmat. Door de reinigende functie neemt de mat veel meer vuil en vocht op. Daarnaast slijt een buitenmat sneller doordat hij zon, sneeuw en regen doorstaat.

Een mat die onder een afdak of luifel ligt blijft langer schoon en heeft daardoor minder onderhoud nodig.

Om de reinigende functie van de mat te behouden, is het belangrijk dat de mat tijdig schoongemaakt wordt. Alleen de mat stofzuigen is niet genoeg, dat zorgt namelijk alleen voor het verwijderen van oppervlakkig vuil.

Wil je zeker zijn van een schone mat? Dan is een onderhoudscontract van Mattenservice de oplossing. Samen met jou bepalen wij onderhoudsintervallen. Wij wisselen de mat om en reinigen deze grondig. Zo beschik je altijd over een schone mat.

 

Vraag een proefmat aan

Wil je ook een schonere winkel of/en een mooi visitekaartje? Ben je benieuwd naar wat onze buitenmatten voor jouw winkel kunnen betekenen? Vul het bel-me-terug-formulier in of vraag direct een proefmat aan. En ervaar het verschil!

Bel me terug

 1. Heb je een vraag? Vul je gegevens in, wij bellen je zo spoedig mogelijk terug!
 2. Naam
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer

Waarom Mattenservice?

 • Geen contract
 • Geen opzegtermijn
 • 4 weken op proef
 • Beste prijs / kwaliteit
 • Strucurele oplossing voor schone vloeren
 • Lage prijs door lage wisselfrequentie
 • Milieuvriendelijk

PROBEER HET GRATIS!

Nieuws

 • Vacature: Service adviseur in regio Rotterdam/Zeeland

  Mattenservice is op zoek naar een nieuwe service adviseur! Mattenservice BV is een bedrijf dat is opgericht door de twee eigenaren van Lavans: Michel en Piet Heerkens. Het bedrijf Mattenservice BV levert op een nieuwe en originele manier service voor schoonloopmatten in Nederland. Het concept is nieuw maar is ontwikkeld met 90 jaar familie ervaring bij Lavans!

 • Vacature: Service adviseur in regio Utrecht / Midden Nederland

  Mattenservice is op zoek naar een nieuwe service adviseur! Mattenservice BV is een bedrijf dat is opgericht door de twee eigenaren van Lavans: Michel en Piet Heerkens. Het bedrijf Mattenservice BV levert op een nieuwe en originele manier service voor schoonloopmatten in Nederland. Het concept is nieuw maar is ontwikkeld met 90 jaar familie ervaring bij Lavans!