Wat is het verschil tussen een koopmat en een huurmat?

Wat is het verschil tussen een koopmat en een huurmat?

Je kent ze wel, de matten bij een entree waardoor inloopvuil tegengehouden wordt. Ideaal voor een schone entree! Voor velen een product dat nodig is, maar waar weinig aandacht naar uit gaat.

Wanneer je deurmat, zoals bijvoorbeeld je buitenmat, aan vervanging toe is of je er nog geen hebt, heb je over het algemeen twee opties. Of je koopt een mat bij een plaatselijke winkel of bouwmarkt, of je maakt gebruik van een matten-huurdienst. We leggen je het verschil uit.

Een mat kopen

Een mat kopen is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende keuze, maar is dit daadwerkelijk een slimme keuze? Hieronder leggen we je de voor- en nadelen uit van een koopmat uit.

Voordelen van een mat kopen

Door het kopen van de mat heb je geen verplichtingen en heb je geen doorlopende kosten. Je schaft de mat eenmalig aan en vervangt hem wanneer hij versleten is (als je dit niet vergeet). Een ander voordeel is dat wanneer je de mat weg wilt doen, je dat eenvoudig kan want je hebt met niemand verplichtingen.

Nadelen van een mat kopen

Door het gebruik van de mat raakt hij vol met vuil. Dit vuil haal je er alleen uit als de mat goed gewassen wordt. Helaas worden koopmatten vaak niet frequent genoeg gewassen. Men vergeet dit of het gebeurt te laat waardoor de mat zijn werking al verloren heeft. Je moet er dan ook maar net aan denken om een nieuwe mat te kopen in de winkel. En dan moet de oude (vieze) mat nog afgevoerd worden ook. Allemaal gedoe waar veel mensen niet op zitten te wachten.

Een mat huren

Een andere optie dan het kopen van een mat, is het huren van een mat. Ook dit brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee, die we hieronder verder toelichten.

Voordelen van een huurservice

Het huren van de mat betekent dat de mat periodiek vervangen wordt door een schone mat zonder dat je hier omkijken naar hebt. Dit zorgt voor regelmatige reiniging waardoor de mat de werking blijft behouden en de opname van vocht en vuil goed blijft.

Indien het een katoenen mat betreft, moet de mat eerst een keer uitgewassen worden voordat de katoenen vezel optimaal vocht en vuil opneemt. Een koopmat is nooit gewassen en dit zal in de meeste gevallen ook niet gebeuren. Hierdoor worden de katoenen vezels niet geactiveerd en is de kwaliteit van de mat dus ook slechter. Bij een huurservice wordt de katoenen mat eerst gewassen voor de uitlevering. Daardoor is de werking vanaf de eerste dag optimaal.

Nadelen van een huurservice

De naam zegt het al, je zit (onnodig) vast aan een service in de vorm van een contract. Hierdoor kun je niet meteen stoppen zodra je dat wenst omdat het gebruikelijk is dat er een opzegtermijn aan vast hangt. Als je dan opzegt, dan zitten er ook vaak extra kosten aan verbonden. Denk aan stopkosten, milieu toeslag, administratie kosten en dan nog niet gesproken over prijsverhogingen. Het huren van een mat wordt daardoor al snel een dure oplossing. De frequentie van wisselen is veelal ook niet zelf te bepalen. Ze komen elke week, om de week of iedere maand. Ook als je mat nog niet vies is en dat is onnodig als je het ons vraagt.

De huurservice van Mattenservice

Zoals je ziet heeft zowel het kopen als het huren van een mat zo zijn voor- en nadelen. Mattenservice brengt het beste van beide werelden samen tot één dienstverlening rondom het huren van matten. Je krijgt alle voordelen van een huurservice maar dan zonder de nadelen van de traditionele huurservice.

Voordelen van Mattenservice op een rijtje:

  • Je zit nergens aan vast, geen contract dus. Als je morgen wilt stoppen kan dat!
  • Je krijgt nog betere kwaliteit matten dan je bij een huurservice krijgt door het speciale wasproces van Mattenservice. Hierin wordt namelijk een speciale minerale olie gebruikt die niet afgeeft, maar waardoor het vuil wel beter opgevangen wordt.
  • Altijd een goed werkende mat door de wisselfrequentie.
  • Je beslist zelf hoe vaak we de mat wisselen: 1, 2, of 4 keer per jaar.
  • Je hebt al een schone mat vanaf €1,30 per week.
  • Matten worden niet weggegooid maar door ons gewassen en hergebruikt.

Ervaar het voordeel van een huurmat van Mattenservice

We hebben ons best gedaan het verschil tussen een koopmat en een huurmat uit te leggen. Zoals je ziet heeft zowel het kopen van een mat als het huren van een mat zo zijn voor- en nadelen. Wil je het verschil en de voordelen van onze Mattenservice zelf ervaren? Vraag dan een proefmat aan via de formulieren bovenaan op deze pagina.

Neem contact met ons op

Voor vragen of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar

0492 598 154 info@mattenservice.nl

Of stel zelf samen hoe jouw mattenservice moet worden

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten