Heeft u een vraag? Neem direct contact op
 • Slide 1

  Vanaf €1,30 per week een schone vloer 

 • Slider 3

  Wel de voordelen, niet de nadelen

 • Slide 4

  Wisseling vanaf 1 keer per jaar

Mattenservice heeft verschillende schoonloopmatten en droogloopmatten in haar assortiment. De rode en zwarte matten zijn het populairste onder bedrijven. Deze matten hebben een mooie uitstraling en zijn geschikt voor het vasthouden van stof, zand en vocht. Waarom je niet zonder schoonloopmatten en/of droogloopmatten kunt? Lees het in dit blog!

Je vloer wordt bespaard

Vuil, zand, vocht en kleine steentjes die bij binnenkomst onder de schoen van bezoekers blijven hangen kunnen voor zware beschadigingen zorgen op elk type vloer. Geen enkele tegelvloer, PVC vloer, houten vloer of zelfs tapijt is bestendig tegen dit soort vuil. Zo werkt zand bijvoorbeeld in als kleine mesjes op tapijt, zorgt vocht voor kringen op je mooie houten vloer en kunnen kleine steentjes flinke krassen op je stenen vloer maken.  

Als je niet wilt dat je vloer eruit komt te zien als de uitgesleten traptreden van kastelen (die we vast allemaal kennen) is een schoonloopmat en/of droogloopmat de oplossing. Wanneer er een mat bij de entree ligt wordt vuil- en vochtinloop namelijk voorkomen.

Kostenverlagend

Door het gebruik van matten wordt er aanzienlijk bespaard op schoonmaaktijd en dus schoonmaakkosten. Er wordt doorgaans veel geld uitgegeven aan het reinigen van vloeren. Logisch, want schone vloeren gaan langer mee en hoeven minder snel vervangen en onderhouden te worden. Daarnaast ziet een schone vloer er ook gewoon beter uit.

Veiliger

Schone en droge vloeren dragen bij aan een veiligere omgeving. Zo blijft de vloer achter een droogloopmat droog waardoor we niet uitglijden. Door de matten van Mattenservice wordt namelijk 80% van het binnengelopen vocht vastgehouden (80%!).

Duurzame oplossing

De schoonloopmatten en droogloopmatten van Mattenservice zijn erg duurzaam. Zo zijn de matten van rubber materiaal gemakkelijk  te reinigen. Wij wassen de matten op een duurzame manier. Hiernaast verslijten de matten minder snel door het unieke ruilconcept van Mattenservice.

Je bedrijfsimago verbetert

Wist je dat vrijwel iedereen naar de vloer kijkt wanneer zij een onbekende ruimte binnenstappen? Ja, echt! Dit doen we uit veiligheidsoverwegingen. Niemand wil namelijk een ruimte binnenstappen en struikelen over een drempel, dus kijken we vrijwel allemaal naar de vloer wanneer we ergens naar binnen gaan. Is je vloer vies? Dan wordt dit vast en zeker opgemerkt. Is de ruimte schoon? Dan zal dit de klanttevredenheid en het bedrijfsimago zeker goed doen.

Bacterieremmend / gezond

De geïmpregneerde katoenen matten van Mattenservice zijn bacterieremmend. De matten zijn namelijk behandeld met bacterie remmende chemicaliën. Hiernaast is een stofvrijere omgeving die gecreëerd wordt door onze matten een gezondere omgeving.

De mat dient als herkenningspunt

Wanneer je meerdere winkelketens in verschillende steden hebt kunnen schoonloopmatten als herkenningspunt dienen. Heb je bijvoorbeeld een rode deurmat met logo voor je winkelketen liggen dan zullen consumenten je meteen herkennen. In welke stad ze ook zijn.

Verbondenheid

Naast dat het oog ook wat wil, zorgt een deurmat voor eenheid. Zo heeft Mattenservice een sfeer van verbondenheid gecreëerd in het winkelcentrum van Helmond door bij elke onderneming een deurmat met het logo van Helmond te plaatsen. Aan de logomatten is te zien dat de ondernemingen nauw met elkaar verbonden zijn.

 Mattenservice logomatten

Matten huren bij Mattenservice

Mattenservice verhuurt schoonloopmatten en droogloopmatten in vier verschillende maten:

 • S: 60x85 cm;
 • M: 85x115 cm;
 • L: 85x150 cm;
 • XL: 115x180 cm.

Deze maten zijn bepaald door rekening te houden met de breedte van gangen en deuren. De matten sluiten naadloos op elkaar aan en maken het hierdoor zelfs mogelijk om een pallet te maken indien nodig.

De voordelen van een mat van Mattenservice nog eens op een rijtje:

 • Onze matten houden meer vuil en vocht vast dan andere matten;
 • De mat is bacterieremmend;
 • Mattenservice biedt een uniek ruilconcept;
 • Wisselen naar behoefte;
 • Één contactpersoon;
 • Alle zorgen worden uit handen genomen;
 • Wij werken zonder opzegtermijn / contract;
 • Uitstekende kwaliteit.

Schoonloopmatten of droogloopmatten huren? Vraag dan een gratis proefmat aan, of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.   

Gratis proefmat aanvragen!

 1. Gratis een mat uitproberen? Vul uw gegevens in en wij brengen u gratis een proefmat.
 2. Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer

Bel me terug

 1. Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in, wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!
 2. Naam
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer

Vacature(s):

Op dit moment zijn er geen vacatures.

Waarom Mattenservice?

 • Geen contract
 • Geen opzegtermijn
 • 4 weken op proef
 • Beste prijs / kwaliteit
 • Strucurele oplossing voor schone vloeren
 • Lage prijs door lage wisselfrequentie
 • Milieuvriendelijk

PROBEER HET GRATIS!

Nieuws

 • Een deurmat met logo voor een opvallende eerste indruk

  Oorspronkelijk gebruiken we deurmatten om vocht en vuil van buiten tegen te houden. Door de jaren heen is daar een functie bijgekomen, namelijk de aandacht trekken van voorbijlopende bezoekers. Door een deurmat met logo buiten te leggen, laat u aan uw klanten weten dat u open bent.

 • Onze entreematten

  Een entreemat is een belangrijk onderdeel om uw klanten te verwelkomen, maar de entreemat is meer dan alleen een visitekaartje. De mat houdt vuil en vocht tegen, waardoor uw zaak netjes schoon blijft en krassen op de vloer worden voorkomen. Met een kwalitatief goede entreemat worden daarmee onderhoudskosten verminderd, omdat er minder slijtage- en schoonmaakkosten zijn. Ook voorkomt de mat ongevallen door bijvoorbeeld uitglijden vanwege een vochtige vloer.

  Mattenservice heeft een uitgebreid assortiment aan entreematten. Deze zijn over het algemeen onder te verdelen in drie categorieën, namelijk de effektmat, schoonloopmat en de buitenmat. Welke mat nou het meest geschikt is voor uw winkel? Wij leggen u precies uit wat de specificaties per mattencategorie zijn.