Heb je een vraag? Neem direct contact op
 • Slide 1

  Vanaf €1,30 per week een schone vloer 

 • Slider 3

  Wel de voordelen, niet de nadelen

 • Slide 4

  Wisseling vanaf 1 keer per jaar

Deurmatten worden voornamelijk gebruikt voor het schoonhouden van winkels en kantoren. Het komt weleens voor dat de matten gaan schuiven, bijvoorbeeld doordat de ondergrond erg glad is. Dit wil je natuurlijk voorkomen. In deze blog lees je 4 tips die ervoor zorgen dat een mat goed op zijn plek blijft liggen.

Een deurmat die niet schuift

Heb jij bij de entree van jouw winkel, kantoor of showroom een mat liggen om het vocht en vuil buiten de winkel te houden? Of om jouw klanten en bezoekers een warm en veilig welkom te bieden? Dan wil je natuurlijk dat deze mat zijn werking doet en niet gaat schuiven of tussen de deur komt te zitten. Op deze manier voorkomen je dat jouw klanten uitglijden bij binnenkomst.

Het is belangrijk dat je klanten zich niet alleen veilig voelen, maar ook daadwerkelijk veilig zijn. Een deurmat die niet schuift is hiervoor erg belangrijk.

Voordelen van een deurmat die niet schuift

Een mat die niet verschuift zorgt er natuurlijk voor dat je niet uitglijdt, maar brengt ook nog andere voordelen met zich mee. Wij hebben de voordelen even voor je op een rijtje gezet:

 • Je glijdt minder snel uit
 • De mat komt niet tussen de deur
 • Bevordert de levensduur van de mat
 • De randjes van de mat gaan niet krullen

4 Tips om ervoor te zorgen dat een mat blijft liggen

Wij hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jouw mat blijft liggen.

Tip 1: Kies een mat met rubberen onderkant

Om er zeker van te zijn dat je mat goed op z’n plek blijft liggen, is het aan te raden om voor een mat met rubberen onderkant te kiezen. Een NTR rubberen onderkant maakt de mat zwaar en stroef, waardoor de mat veel grip op de vloer heeft.

Goedkope matten die je in de winkel kunt kopen, hebben vaak een onderkant van PVC materiaal. Dit is echter erg glad en verhoogt de kans op uitglijden. Voorkom dus dat je mat aanvoelt als een vliegend tapijt en kies voor een mat met rubber.

Tip 2: Mat met antisliplaag

Deurmatten die niet schuiven hebben vaak een antisliplaag. Deze antisliplaag zorgt ervoor dat de mat altijd netjes op zijn plek blijft liggen en niet gaat schuiven wanneer er iemand overheen loopt. Dit vermindert het risico op uitglijden. 

Daarnaast zorgt een antisliplaag er ook voor dat de randjes van de mat niet gaan krullen, dit voorkomt dat je klanten struikelen over de mat. Waardoor de veiligheid wordt bevorderd en het ziet er bovendien een stuk netter uit!

Geschikt voor verschillende soorten vloeren

Een mat met antisliplaag erin verwerkt is geschikt voor veel soorten vloeren.

Een mat met antisliplaag kan onder andere gebruikt worden op een houten vloer, tapijt vloer, parketvloer, marmeren vloer, natuurstenen vloer of een gietvloer.

Daarnaast blijven een mat met antisliplaag ook buiten goed liggen op gladde klinkers en kinderkopjes.

Tip 3: Zorg dat de mat zwaar genoeg is

De laatste tip om ervoor te zorgen dat een mat blijft liggen is om een mat te kopen die zwaar genoeg is. Een Lichte mat verschuift logischerwijs sneller dan een zwaardere mat. Zwaardere matten bieden meer weerstand waardoor de mat beter blijft liggen en niet gaat verschuiven.

Tip 4: Zorg voor een schone mat

Tot slot is het aan te raden om je mat regelmatig schoon te maken. Veel mensen maken enkel de bovenkant van de mat schoon, maar de onderkant reinigen is net zo belangrijk. Een mat met zand en ander vuil eronder zorgt namelijk voor wrijving, waardoor de mat makkelijker kan gaan schuiven. Je kunt dit vergelijken met kralen waar de mat overheen zou glijden. Om dit te voorkomen was je de mat in totaliteit netjes uit en begin je weer met een schone lei.

Vraag een gratis proefmat aan

De matten van Mattenservice zijn allemaal voorzien van een antisliplaag, zijn zwaar en stroef genoeg en bevatten een NTR rubberen onderkant. Bovendien komen we onze matten frequent omwisselen voor een nieuwe schone mat.

Wil jij de voordelen van onze matten zelf ervaren of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vul hiernaast het bel-me-terug-formulier in of vraag direct een proefmat aan. Voorkom ongelukken en ervaar het verschil!

Bel me terug

 1. Heb je een vraag? Vul je gegevens in, wij bellen je zo spoedig mogelijk terug!
 2. Naam
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer

Waarom Mattenservice?

 • Geen contract
 • Geen opzegtermijn
 • 4 weken op proef
 • Beste prijs / kwaliteit
 • Strucurele oplossing voor schone vloeren
 • Lage prijs door lage wisselfrequentie
 • Milieuvriendelijk

PROBEER HET GRATIS!

Nieuws

 • Vacature: Service adviseur in regio Rotterdam/Zeeland

  Mattenservice is op zoek naar een nieuwe service adviseur! Mattenservice BV is een bedrijf dat is opgericht door de twee eigenaren van Lavans: Michel en Piet Heerkens. Het bedrijf Mattenservice BV levert op een nieuwe en originele manier service voor schoonloopmatten in Nederland. Het concept is nieuw maar is ontwikkeld met 90 jaar familie ervaring bij Lavans!

 • Vacature: Service adviseur in regio Utrecht / Midden Nederland

  Mattenservice is op zoek naar een nieuwe service adviseur! Mattenservice BV is een bedrijf dat is opgericht door de twee eigenaren van Lavans: Michel en Piet Heerkens. Het bedrijf Mattenservice BV levert op een nieuwe en originele manier service voor schoonloopmatten in Nederland. Het concept is nieuw maar is ontwikkeld met 90 jaar familie ervaring bij Lavans!