Heeft u een vraag? Neem direct contact op
 • Slide 1

  Vanaf €1,30 per week een schone vloer 

 • Slider 3

  Wel de voordelen, niet de nadelen

 • Slide 4

  Wisseling vanaf 1 keer per jaar

Wilt u uw winkel, woning of bedrijfspand schoonhouden, zelfs wanneer het buiten bar en boos weer is? Dan biedt een inloopmat op maat misschien wel de uitkomst. Wanneer u geen gebruik maakt van een inloopmat kan het vuil van buiten ongewenst binnendringen. Met het gebruik van een inloopmat wordt dit vuil voor het grootste gedeelte tegengehouden, zelfs wanneer mensen nauwelijks hun voeten vegen bij binnenkomst. U kunt kiezen voor een gewone inloopmat, maar wanneer u wilt dat de mat echt bij uw winkel, woning of bedrijfspand past, dan maakt u dit helemaal af met een inloopmat op maat. Inloopmatten zorgen voor een goede vochtopname, waardoor het vocht niet op uw mooie en schone vloeren terecht komt.

Rode loper inloopmat

Soorten inloopmatten

Een inloopmat is in de volksmond een naam voor verschillende soorten matten samen. Er zijn dus verschillende soorten inloopmatten die hieronder worden uitgelicht:

- Droogloopmat op maat. Een droogloopmat is een mat van 100% katoen die geïmpregneerd is met een speciale olie. Het voordeel van een geïmpregneerde katoenen mat is dat ze uitstekend werken om vuil, vocht, regen en sneeuw tegen te houden. Een droogloopmat houdt 80% van het vocht en inloopvuil vast. Daarnaast is de mat ook bacterieremmend dankzij ons uniek olie-impregnaat. Zelfs zonder dat de schoenen worden geveegd zorgt een droogloopmat voor een hoge vuil absorptie.

- Buitenmat op maat. Een buitenmat is een nylon mat met draden van polyester. De mat heeft een vuil afschrapende werking en is voorzien van waterdoorvoer gaten waardoor de mat ook perfect buiten kan blijven liggen. Met een buitenmat op maat houdt u het vocht écht buiten de deur. Door de vuil afschrapende werking van de mat worden de schoenzolen al schoongemaakt voordat iemand uw winkel, bedrijfspand of woning binnen treedt. Het beste voor de mat is wanneer hij onder een afdak ligt. Wanneer de mat namelijk te maken krijgt met heftige regenbuien bestaat er een kans dat de mat verzadigt raakt. Het regenwater wordt echter wel snel weer afgevoerd door de perforatie in de mat.

- Schoonloopmat op maat. Een schoonloopmat is een mat van 100% Nylon. Schoonloopmatten zijn matten met een mooie uitstraling en zijn uitermate geschikt voor het vasthouden van stof en zand. Door het nylon hebben de schoonloopmatten een schrapende functie. Op deze manier neemt de mat een grote hoeveelheid zand en stof op, zelfs wanneer de bezoekers hun schoenen niet of nauwelijks vegen.

Een inloopmat reinigen

Voor een inloopmat is het belangrijk dat de mat regelmatig wordt gereinigd. Wanneer u kiest voor een inloopmat wilt u natuurlijk ook dat de mat zo veel mogelijk vuil absorbeert van de schoenen die over de mat heen lopen. De mat ligt er tenslotte om uw pand schoon te houden. Voor de mat is het belangrijk dat hij op tijd gereinigd wordt. Wanneer de mat namelijk niet op tijd gereinigd wordt gaat deze uiteindelijk minder vuil opnemen wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het reinigen van de inloopmat kan op vele manieren. Het kan met de hand, maar het kan ook in de wasmachine. Wanneer u liever kiest voor gemak, kunt u er bij Matterservice ook voor kiezen om een inloopmat te huren. 

Inloopmat huren

Kiest u liever voor gemak en houdt u zich liever bezig met uw eigen specialiteiten? Dan bent u bij Matterservice op het juiste adres. Voor een lange levensduur van de mat is het noodzakelijk dat de inloopmat regelmatig goed gereinigd wordt. Alleen afzuigen met de stofzuiger is niet voldoende om de kwaliteit van de mat optimaal te houden. Wanneer u de tijd niet heeft om een mat op zijn tijd grondig te reinigen dan kunt u ervoor kiezen om een mat bij ons te huren. Dit kan al vanaf €1.75 per week. Hiervoor regelen wij alles met betrekking tot uw inloopmat, waardoor u zich kunt blijven focussen op uw kernkwaliteiten.

 

PROBEER HET GRATIS!

 

Mattenservice scoort een 4,8 uit 5 op basis van 6 beoordelingen.

Gratis proefmat aanvragen!

 1. Gratis een mat uitproberen? Vul uw gegevens in en wij brengen u gratis een proefmat.
 2. Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer

Bel me terug

 1. Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in, wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!
 2. Naam
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer

Vacature(s):

Op dit moment zijn er geen vacatures.

Waarom Mattenservice?

 • Geen contract
 • Geen opzegtermijn
 • 4 weken op proef
 • Beste prijs / kwaliteit
 • Strucurele oplossing voor schone vloeren
 • Lage prijs door lage wisselfrequentie
 • Milieuvriendelijk

PROBEER HET GRATIS!

Nieuws

 • Voorkom uitglijden met een deurmat die niet schuift

  Deurmatten worden voornamelijk gebruikt voor het schoonhouden van winkels en kantoren. Het komt weleens voor dat de matten gaan schuiven, bijvoorbeeld doordat de ondergrond erg glad is. Dit wil je natuurlijk voorkomen. In deze blog lees je 4 tips die ervoor zorgen dat een mat goed op zijn plek blijft liggen.

 • Welke matten zijn geschikt voor buiten?

  Deurmatten zijn ideaal voor het schoonhouden van jouw huis of winkel. Maar niet elke mat is geschikt voor buiten. Een buitenmat moet bestendig zijn tegen verschillende weersinvloeden. En door alleen een binnenmat te gebruiken houdt je jouw winkel niet schoon.