Hoe houd ik een droge vloer in de herfst?

Hoe houd ik een droge vloer met de herfst?

Regen, wind en bladeren, dat is in het kort hoe een herfst er uitziet. De herfst loopt officieel van 21 september t/m 20 december. Voor winkeliers en horeca ondernemers de tijd om extra aandacht te besteden aan het schoonhouden van de entree. Je moet er toch niet aan denken dat door regen en/of sneeuw je klanten uitglijden!

Maatregelen om klanten te waarschuwen voor een gladde vloer worden vaak gedaan met bovenstaande gele ‘pas op’ borden. Een horeca ondernemer vertelde laatst dat hij blij was dat hij ooit een aansprakelijkheidsverzekering had afgesloten. Twee jaar geleden gleed een klant uit over zijn natte vloer , die ontstaan was uit het naar binnen lopen van vocht door de bezoekers en brak daarbij een heup. De schade werd verhaald op de horeca ondernemer die daardoor zijn verzekeringsmaatschappij moest aanspreken.

Een schonere vloer door een mat

Toch kun je ervoor zorgen dat regen en vuil niet de zaak wordt binnengelopen. Dat vloeren mooier blijven door het plaatsen van een droogloopmat,  is inmiddels wel bewezen.
Als je druk bent met het helpen van klanten dan heb je veelal geen tijd om continu met een dweil de vloer te drogen. De kunst is om de droogloopmat functioneel te houden. De droogloopmat is van katoen en voor een optimale werking dient deze te worden ‘voorgewassen’. Vergelijk het met een handdoek, als je deze niet eerst uitwast dan droogt ie voor geen meter. Als je een droogloper koopt dan is deze dus niet voorgewassen. Drooglopers hebben een groot absorberend vermogen. Voor ondernemers zijn er diverse dienstverleners, zoals Mattenservice, die matten leveren en deze met enige regelmaat wisselen. Let er vooral op dat je weer niet te vaak wisselt want dat is kostbaar. Dit laatste is afhankelijk van het aantal bezoekers.

Het voordeel van antislip matten

Ook is de zogenaamde ‘backing’ van de mat van groot belang. De meeste huis, tuin en keukenmatten hebben een pvc backing. Nadeel van deze ruggen is dat ze glad zijn. De mat blijft niet op z’n plaats liggen en verliest daardoor natuurlijk ook z’n functie. Je hebt immers weinig aan een mat die steeds als een afgerichte pup naar je toe komt. De antislip rubbere backings blijven gegarandeerd liggen.

Kijk ook eens naar onze schoonloopmatten en buitenmatten om je vloer mooi schoon en droog te houden.

Neem contact met ons op

Voor vragen of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar

0492 598 154 info@mattenservice.nl

Of stel zelf samen hoe jouw mattenservice moet worden

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten