De 3 grootste verschillen tussen een koop en huurmat

Wij leggen de verschillen uit

Hoe kan het toch dat de ene mat niet schuift en die andere wel? En hoe komt het nu dat ik wel schone en droge voeten heb bij de ene mat en niet bij de andere? Wij leggen je de verschillen uit!

Grofweg kan je dit opdelen naar 3 oorzaken;

  • De mat zelf – Er zit nu eenmaal een groot verschil tussen de kwaliteit van de matten.
  • Voorwassen – Een mat moet de eerste keer gewassen zijn voordat hij werkt
  • Periodiek onderhoud – Een mat verliest zijn werking, door optijd de mat schoon te maken kan je dit voorkomen.

 

Mat zelf

Verhuur matten zijn van veel zwaardere kwaliteit dan matten die je kan kopen bij de lokale winkel. Dit is ook logisch omdat de verhuurders baat hebben bij het lang meegaan van de matten. En de koopmatten juist snel versleten moeten raken.

  • Verhuur matten schuiven niet. Dit komt omdat de onderkant gemaakt wordt van een zwaar en stroef rubber. In tegenstelling tot de lichte PVC onderkant van een koopmat.
  • Nemen meer vuil en vocht op. Een Huurmat heeft meer textiel aan de bovenkant in vergelijking tot een koop variant. In de regel is het zo hoe meer textiel, hoe beter de mat vocht en vuil kan opnemen. Want uiteindelijk zorgt het textiel ervoor dat er meer vocht en vuil in de mat achter blijft.
  • Meer oppervlakte. Bij elke stap die je zet op een mat wordt je schoen schoner. Hoe groter de mat, hoe meer stappen je zet op een mat en dus hoe schoner de voet. Huurmatten zijn te verkrijgen in grote afmetingen 150x250cm.
  • Speciaal geïmpregneerd. Elke droogloopmat die bij Mattenservice gewassen wordt, wordt geïmpregneerd met een speciale minerale olie. Deze olie trekt zand en vuil aan en zorgt dat dit blijft plakken. De gekochte variant heeft dit niet.

Voorwassen


Wanneer de matten uit de fabriek komen liggen de vezels helemaal plat. Platte vezels zijn niet instaat om vuil en vocht op te nemen. Door deze te wassen en te drogen gaan de vezels steeds meer openstaan. En kunnen ze meer vuiligheid opnemen.

Koop matten worden nooit of nagenoeg nooit gewassen, hierdoor nemen zij maar beperkt vuil op.

Een nieuwe theedoek neemt toch ook geen water op? Het zelfde is bij droogloopmatten en schoonloopmatten. 

Op tijd groot onderhoud


De belangrijkste taak van een mat is viezigheid tegenhouden. Deze viezigheid verzameld de mat onderin de mat en wanneer iemand hier aan denkt wordt soms de mat eens in de zoveel tijd uitgeklopt, afgespoten of afgezogen.

Maar langzaam verliest de mat zijn werking doordat onderin de mat viezigheid achterblijft, viezigheid die je er alleen uitkrijgt wanneer de mat uitgewassen wordt.

Doe je dit niet, dan zal de mat vele male minder viezigheid tegenhouden en op sommige momenten zelfs de opgenomen viezigheid weer loslaten. Waardoor de ruimte erachter alsnog vies wordt.

 

Onze matten Stel je mattenservice samen

 

Neem contact met ons op

Voor vragen of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar

0492 598 154 info@mattenservice.nl

Of stel zelf samen hoe jouw mattenservice moet worden

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten