Het belang van buitenmatten in de winter

Het belang van buitenmatten in de winter

Waarom zou je het vuil en het vocht eerst binnen laten komen om het daar pas tegen te houden? Dit is niet nodig want door middel van buitenmatten houd je het grootste gedeelte vuil en vocht al buiten de deur.

Buitenmatten zijn met name in de winter van groot belang om je winkel er schoon en verzorgd uit te laten zien. In de winter zijn de stoepen namelijk vaak erg vuil en vochtig, en dit vuil wil je natuurlijk niet in je zaak binnen hebben. Veel winkeliers kiezen ervoor om bijvoorbeeld droogloopmatten bij de entree van de winkel te leggen.

Buitenmatten zijn gemaakt van harde nylon draden. Deze draden zorgen ervoor dat de schoenzolen van de klanten al voor binnenkomst veel vuil achterlaten. In de winter kan er soms een heftige sneeuw- of regenbui vallen. Om ervoor te zorgen dat de buitenmatten niet te snel verzadigd raken is het aan te raden om de mat onder een afdak of luifel te leggen. Daarnaast zit er in buitenmatten ook een speciale perforatie waardoor het (regen-)water snel wordt afgevoerd.

Voordeel van buitenmatten

Het grote voordeel van een buitenmat is dat het grootste vuil buiten de deur blijft. Met dank aan buitenmatten wordt het grove vuil buiten al van de schoenzolen verwijderd, wat anders allemaal mee naar binnen genomen wordt. Zeker in de winter, wanneer er bijvoorbeeld sneeuw ligt, wil je dit niet binnen hebben. Wanneer je geen buitenmat voor je zaak hebt liggen, dan gebeurt dit wel en heb je de kans dat je binnenmat snel verzadigd raakt, of dat heel je winkel vies wordt. Wil je, met name in de winter een schone vloer hebben in je zaak? Dan is een buitenmat noodzakelijk.

Het onderhoud van buitenmatten

Buitenmatten houden het grootste vocht en vuil tegen. Dit zorgt ervoor dat de buitenmatten zelf ook redelijk snel vies worden. En dit gaat sneller dan je denkt. Wanneer een buitenmat niet goed onderhouden wordt, dan zal de mat onnodig snel slijten en zelfs het vuil gaan verspreiden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zeker voor een buitenmat is het van groot belang dat deze regelmatig wordt schoongemaakt. Een buitenmat dient regelmatig te worden gewassen. Wanneer je nu al denkt dat je dit gaat vergeten, of dat je jouw buitenmat niet regelmatig reinigt, dan kun je er ook voor kiezen om bij ons een buitenmat te huren. Wanneer je een buitenmat bij ons huurt hebt je altijd een goed onderhouden mat voor de zaak liggen. Wij bieden al een service interval aan vanaf twee keer per jaar. We zorgen ervoor dat je meteen een andere gewassen buitenmat krijgt, zodat je nooit zonder een buitenmat zit. Maar niet alleen voor winkels met grote bezoekersaantallen is onze dienstverlening interessant. Door onze lage minimale interval vanaf 2 keer per jaar is onze onderhoudsdienst ook voor winkels en kantoren met lagere bezoekersaantallen interessant.

Buitenmat in combinatie met een droogloopmat

Wil je zo veel mogelijk vuil en vocht verwijderen van de schoenzolen van klanten voordat zij in jouw zaak komen? Dan is een combinatie tussen een buitenmat en een katoenen droogloopmat voor binnen erg aan te raden. Met een buitenmat wordt al het grove vuil tegengehouden en met dank aan een droogloopmat die binnen ligt, wordt al het natte vuil nog eens extra opgenomen. Wanneer je deze twee matten met elkaar combineert dan ben je verzekerd van schone en droge vloeren in jouw zaak!

Een keer een buitenmaat op maat proberen? Vraag dan een gratis proefmat aan, of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op

Voor vragen of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar

0492 598 154 info@mattenservice.nl

Of stel zelf samen hoe jouw mattenservice moet worden

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten