Heeft u een vraag 0492-598154
 • Slide 1

  Vanaf €1,75 per week een schone vloer 

 • Slider 3

  Wel de voordelen, niet de nadelen

 • Slide 4

  Wisseling vanaf 2 keer per jaar

doormat

Er is veel verwarring over schoonloopmatten en droogloopmatten, ze worden dan ook veel door elkaar gehaald. Zelfs veel aanbieders weten het verschil niet exact en beloven van alles. Daarom leggen we in deze blog het verschil nog eens haarfijn aan je uit. 

Wat is een droogloopmat?

 • Droogt de schoenzool in enkele stappen.
 • Het is een katoenen mat.
 • Regelmatig stofzuigen voor het schoonhouden van de mat.
 • Mattenservice impregneert droogloopmatten zodat deze het vuil beter vasthouden.

pijler droogloopmatEen droogloopmat zorgt er zoals de naam al zegt voor dat je schoenen ‘droog’ worden, het heeft namelijk een erg goede drogende werking. Het is dan ook gemaakt van katoen. Het nadeel van een droogloopmat is dat de katoenen pool vaak plat blijft liggen waardoor het vuil bovenop de mat ligt. Je moet dus wel regelmatig stofzuigen om ervoor te zorgen dat het vuil niet mee naar binnen wordt gelopen. Droogloopmatten van Mattenservice worden iedere wasbeurt geïmpregneerd waardoor het vuil beter wordt vastgehouden.

Het geheim van een schone vloer is om ervoor te zorgen dat deze droog blijft. Water en vocht op een vloer zorgt dat deze direct vies wordt.

Wat is een schoonloopmat?

 • Schraapt de schoonzool schoon.
 • Het is een mat van Nylon.
 • Fijne structuur van de mat verbergt vuil.
 • Sterk gedraaide vezelfs (getwist), waardoor het vuil naar onderen zakt.

schoonloopmat op maatEen schoonloopmat heeft een schrapende werking en is meestal gemaakt van nylon (of een andere kunstvezel). De fijne structuur zorgt ervoor dat vuil prima verborgen wordt. Een goede schoonloopmat herken je doordat de kunststof vezel sterk gedraaid is (getwist). Hierdoor blijft de pool rechtop staan en kan zand en vuil tussen de vezel naar onderen zakken.

Let wel op, er worden veel soorten schoonloopmatten aangeboden, vaak met slechte kwaliteit zoals bijvoorbeeld de naaldvilt schoonloopmat waar vuil gewoon bovenop blijft liggen. Wanneer u voor schoonloopmatten huren of droogloopmatten huren kiest, heeft u daar nooit last van, u heeft altijd kwaliteitsmatten en wij zorgen ervoor dat het constant schoon is.

Schoonloop tapijten:

Je hebt natuurlijk ook nog schoonloop tapijten. Vaak heb je harde en zachte tapijten. De zachtere tapijten nemen beter vocht op maar de hardere hebben een betere borstelende werking. Het hangt er dus volledig vanaf, wat het doel van het tapijt is.

Conclusie:

Natuurlijk hebben beide mattensoorten zowel een schrapende als een drogende werking en zijn ze beide prima te gebruiken in uw entree. Echter is de drogende werking van een droogloopmat beter en is de schrapende werking van een droogloopmat beter. Het is dus maar net wat je doel is. In ieder geval is een ding zeker, hoe beter de kwaliteit, hoe beter het resultaat. In beide gevallen wordt vuil vastgehouden door de mat. Regelmatig reinigen van deze mat verhoogt de levensduur EN de werking van de mat.

Wanneer u het aan ons uitbesteedt, heeft u hoe dan ook een goede, schone droogloopmat op maat of schoonloopmat op maat. Matten huren is dus een uitstekende oplossing.

  

PROBEER HET GRATIS!

Mattenservice scoort een 4,8 uit 5 op basis van 6 beoordelingen.

Gratis proefmat aanvragen!

 1. Gratis een mat uitproberen? Vul uw gegevens in en wij brengen u gratis een proefmat.
 2. Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer
 6. (*)
  Ongeldige invoer

Bel me terug

 1. Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in, wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer

Vacature(s):

Service Adviseur

Zoals je op onze website kunt lezen zijn we een zeer platte organisatie, waarbij je als service-adviseur zeer zelfstandig werkt en je eigen klanten bedient. Je bent gedreven en klantgericht en als ondernemer bereid een stapje extra te zetten. Interesse? Neem contact met ons op.

Waarom Mattenservice?

 • Geen contract
 • Geen opzegtermijn
 • 4 weken op proef
 • Beste prijs / kwaliteit
 • Strucurele oplossing voor schone vloeren
 • Lage prijs door lage wisselfrequentie

PROBEER HET GRATIS!

Nieuws

 • Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat?

  Er is veel verwarring over schoonloopmatten en droogloopmatten, ze worden dan ook veel door elkaar gehaald. Zelfs veel aanbieders weten het verschil niet exact en beloven van alles. Daarom leggen we in deze blog het verschil nog eens haarfijn aan je uit. 

 • Het belang van buitenmatten in de winter

  Buitenmatten zijn met name in de winter van groot belang om je winkel er schoon en verzorgd uit te laten zien. In de winter zijn de stoepen namelijk vaak erg vuil en vochtig, en dit vuil wil je natuurlijk niet in je zaak binnen hebben. Veel winkeliers kiezen ervoor om bijvoorbeeld een droogloopmat bij de entree van de winkel te leggen. Maar waarom zou je het vuil en het vocht eerst binnen laten komen om het daar pas tegen te houden? Dit is niet nodig want door middel van buitenmatten houd je het grootste gedeelte vuil en vocht al buiten de deur.